Alle artikler

Dyk ned i vores mange artikler …

21. august 2023
Vi skal være med til at motivere byggebranchen
Dan Skovgaard har ved Byghåndværks generalforsamling i juni måned fået den spændende opgave at sidde for bordenden i organisationens bestyrelse som formand.
5. juni 2023
Hvor simpelt kan det bygges?
Henrik Andreasen fra Woodfiber oplever af og til en vis materialeforvirring i forbindelse med byggerier. Nok bliver der valgt gode materialer, men bliver de sammensat forkert, så går den fine tanke af fløjten.
22. maj 2023
danmarks KULTURARV vil forbinde fortiden med fremtiden
”Vi vil være et samlingspunkt for den danske kulturarv.” Sådan siger Knud Erik Jørgensen, direktør for det nystiftede danmarks KULTURARV ApS.
9. maj 2023
Mentornetværk hjælper ideer til nye produkter videre
Med Boligfonden Kuben som partner er Byghåndværk gået i luften med et mentornetværk, der kan tilbyde sparring til projektmagere og iværksættere. Den primære målgruppe er legatmodtagere fra Boligfonden Kubens Spirekasse.
20. marts 2023
Tegl, en passion
Bo Z. Christensen er opvokset ved Flensborg fjord, hvor der altid har været teglværker, men at han selv skulle arbejde med tegl, lå ikke i kortene.
13. februar 2023
Byghåndværk gav mig ro i maven
Et nødråb på Facebook koblede Peter Mønster sammen med Byghåndværk. ”Jeg var faktisk ret desperat, fordi jeg ikke kunne få fat i de håndværkere, jeg syntes, jeg skulle have fat i …”
23. januar 2023
Holger er en træmand uden knaster
”Jeg siger altid, at man ikke skal sælge sig selv for billigt, for ellers overlever man ikke. Det jeg lever af er at lægge egetræ til side i tre år, inden jeg sælger det.”
10. januar 2023
Håndværk dør, når der ikke tænkes
”Jeg er ikke bange for, at maskiner kommer til at tænke som mennesker. Jeg er bange for, at mennesker kommer til at tænke som maskiner. Derfor er det så vigtigt at holde fast i det gode håndværk.”
14. december 2022
Kunst OG håndværk
For Lisbeth Kromann er malerkunsten en evig passion, ifølge hende selv har hun brugt 25 år på at lære alle de gamle teknikker, og hun har elsket hvert øjeblik.
24. november 2022
Vi kan mærkelige ting
”Jeg er blevet så magelig og gammel, at jeg hellere vil køre nogle maskiner. Men det er fedt, at vi kan alle de mærkelige ting.”
14. november 2022
Jeg kan ikke trylle, men det er tæt på
“Man vil ikke bare holde op med at værne om historiske bygninger. Så der vil også fremover være brug for de specialtegl, som jeg kan levere.”
10. november 2022
Kampen for bevaringsværdig Kultur
Byggebranchen behøver ikke ny innovation for at ændre på den nuværende tendens. Vi kan blot kigge i historiebøgerne.
3. november 2022
Intentioner og handlekraft – at sætte bygningskultur på dagsordenen
Vi skal tage samtalen om bygningskulturen hver dag i vores lokalsamfund. I foreninger, med lokalpolitikere, med naboen, på arbejdet og med erhvervslivet. Sådan sikrer vi den bæredygtige bevaring.
19. oktober 2022
Det handler om identitet
”Et af de kernebegreber, jeg altid arbejder med, er stedets identitet. Det er måske ikke det fineste hus, men det har en identitet i det lokalsamfund, hvor det står.”
6. oktober 2022
Jesper har mange jern i ilden
Lige siden Jesper Jørgensen var en lille knægt, har han vidst, at smedejern på en eller anden måde skulle være en del af hans liv. Men der skulle en diskusprolaps til at skubbe ham helt hen til essen.
26. september 2022
Temadage i Foreningen Stråtag er et kæmpehit – skal DU med næste gang?
Var du dér? – ellers kan vi love dig for, at du gik glip af noget, da Foreningen Stråtag afholdt en af sine velbesøgte temadage. Denne gang på Sydfyn.
1. september 2022
En fantastisk weekend i Den Gamle By
Den 20. og 21. august stod for alvor i håndværkets og de naturlige materialers tegn. Den Gamle By summede af liv. Stemningen var høj, og spørgelysten blandt publikum til de deltagende var stor.
15. august 2022
Danmarks gamle møller er mere end smukke bygninger
”Da jeg var 6 år, fik jeg en vindmølle, som jeg fik lov til at arbejde med. Jeg husker tydeligt, da den endelig begyndte at virke og vingerne begyndte at dreje rundt. Det var fantastisk.”
12. august 2022
Heidi bringer sjælen ind i håndlavede tapeter
”Det er vigtigt for mig, at man kan se, at det er mig der har lavet det og ikke en maskine”
8. august 2022
Træ giver nye og gamle huse sjæl
Sune har altid beskæftiget sig med træ. Kort tid efter han blev udlært, fandt han ud af, at kvalitet tager tid, derfor begyndte han at bruge tækkespån. Det blev starten på Moesgaard ApS.
3. august 2022
”Vi er en flok nørder, der godt kan lide at arbejde med træ og håndværk” 
”Bindingsværksbyggeri er smukt, traditionelt og miljørigtigt”, siger Ulrik Løkke. Du kan møde ham og hans svende i Den Gamle By den 20. og 21. august, hvor de deltager i Godt Håndværk også i fremtiden

Jeg vil gerne ha’ nyheder!

Om byghåndværk

Byghåndværk er dit professionelle netværk for bygningskultur og traditionsbundet håndværk.

Tak til Berntsenfonden og Boligfonden Kuben for økonomisk støtte.

Kontakt

Copyright © byghaandvaerk.dk 2021

Byghåndværk logo

Tilmeld dig nu